‘Alleen met het hart kun je echt zien.
Wat essentieel is is onzichtbaar voor het oog’.

over Nicole | huwelijk | portret | evenement

Over Nicole

Fotograferen is mijn passie en mijn tweede natuur. Ik werk vanuit mijn hart. Schoonheid is altijd en overal aanwezig, zelfs de imperfectie is perfect. Sinds 1992 werk ik als professioneel fotograaf. Inmiddels heb ik duizenden mensen geobserveerd en gefotografeerd, en ben hierdoor een geoefend waarnemer. Goed kijken wordt dan zien.

Perspectief creëert perceptie
Hoe je naar iets kijkt, maakt hoe je het beleeft. Mijn vrije werk gaat over processen, verbinding, de kracht van de breekbaarheid, schoonheid die altijd aanwezig is, poëzie en dromen, werkelijkheid of illusie. Over waarnemen:

Zie je de danseres bloeien of de bloem dansen?

Vrij werk aankopen:
Indien je interesse hebt in mijn vrije werk informeer dan even via contactpagina. Prijzen verschillen en zijn afhankelijk van de oplage, afdrukmateriaal en grootte van de afdruk. Er is veel mogelijk.

Leven is verandering, in deze beweging is er altijd ’n moment waarin het ‚klopt’.

Opleiding: schrijven met licht 
Geïnspireerd door het werk (foto) van Henri Cartier Bresson ben ik gaan fotograferen vanaf mijn 20e. Zwart-wit fotografie, destijds nog in een eigen donkere kamer zelf negatieven ontwikkelen en afdrukken. Na de afdeling schilderen aan de Rietveld Academie keerde ik terug naar fotografie en speelt kleur een belangrijke rol in mijn werk. Later behaalde mijn vakdiploma Reportage Fotograaf (1992). Jarenlang heb ik met mijn Leica’s met negatief materiaal gefotografeerd, en pas in 2006 naar digitale fotografie overgestapt, wat weer nieuwe mogelijkheden biedt binnen de belichting.
Ik heb een grote interesse in mensen en wat hen ‚beweegt’. Tevens ben ik werkzaam als therapeut, als je meer over mij wil lezen; http://www.weeslicht.nl

Circus Photography Award 1996.
Onderwerp: Circus Il Florilegio di Darix Togni
Jury: Paul Huf, Vincent Mentzel (NRC) en Roland Smulders

Nicole op LinkedIn en reviews

naar boven

Info huwelijk

Om een filmisch beeld van de dag te geven, ben ik aanwezig vanaf het aankleden van de bruid en eindig wanneer jullie afscheid nemen van de gasten. Ik kies voor intieme onbewaakte momenten, extatische ogenblikken, interacties tussen mensen, en let ook op details. Uiteraard maak ik ook groepsfoto’s. Uitgangspunt is dat jullie ontspannen kunnen genieten en dat ik ervoor zorg dat jullie door mijn foto’s jullie trouwdag opnieuw kunnen beleven. Kijk eens op de pagina Reviews voor enkele reacties van bruidsparen.

“Ik ben onopvallend aanwezig en ensceneer zo weinig mogelijk, laat eerder het verhaal dat zich ontspint zijn gang gaan. Mijn kracht ligt in het maken van een natuurlijk verslag”.

Kennismaking
Tijdens onze eerste afspraak bespreken we de (voorlopige) planning en wat jullie belangrijk vinden. Ik maak een offerte zodat jullie weten waar je aan toe bent. Door mijn rijke ervaring heb ik vaak ook nog goede tips.

Honorarium en werkwijze
Voor een vast bedrag per dag: € 1575 * (excl. btw. en reiskosten) ben ik van begin tot eind aanwezig (bijv. 09.30 -01.00 uur). Alle opnamen worden eerst nabewerkt en komen dan in jullie bezit. Meestal ruim 1000 opnamen afhankelijk van de grootte van de groep en de invulling. Jullie kunnen dan zelf een selectie (300-350) maken welke beelden jullie in je album opgenomen wenst te zien. Ik maak een album voor jullie. Indien je een 2e album wenst (met andere inhoud) reken ik voor het maken hiervan € 100.
Er is keuze tussen:

Digitaal geprint album van Apple*
Extra groot formaat (33 x 25,4 cm). Max. 100 pag.
Ruimte voor 300-350 foto’s.
Vooraf stuur ik een PDF bestand van het album ter goedkeuring.
Prijsindicatie Apple boek: (100 pag.) incl. verzenden en btw: € 180 

Klassiek album
Foto’s worden afgedrukt op 13×18 formaat met witte rand en enkele 20×30 uitvergrotingen.
Deze worden ingeplakt in een groot klassiek Henzo album.
Ruimte voor ongeveer 180 foto’s per album.

*Alle materiaalkosten (printen foto’s en kosten album, lijm etc.) of het digitaal laten printen van een album staan los van het honorarium en is afhankelijk van de hoeveelheid prints of aantal pagina’s in digitaal album. Ik neem ook deze opties op in de offerte.

naar boven

Info portret

Het liefst werk ik met bestaand licht (binnen of buiten).Een buitenlocatie geeft vaak meer vrijheid en speelruimte.
Vooraf bespreken we op welke locatie jij / jullie je het meest thuis voelt, iets over jou / jullie vertelt, en welk doel je voor ogen hebt. (LinkedIn, website, datingsite, familiefoto’s. We nemen de tijd om je natuurlijke en oorspronkelijke Zelf een gezicht te geven. Ontspannen en gezellig.
Contact mij voor vragen, ik denk graag met je mee.
Alle digitale opnamen, inclusief nabewerking, komen in jouw bezit.
Prijsindicatie:
1,5 uur:  € 225*

3    uur:  € 350*
*Bedragen zijn exclusief btw en reiskosten.

Ook heb ik ervaring met het vastleggen van de begrafenis van een dierbare, neem even contact met me op voor een passende prijsopgaaf.

naar boven

Info evenement

Reportage van opening, uitreiking, jubileum, bijeenkomst, festival, theater etc. of creatieve zakelijke fotografie voor op website, of ter illustratie van drukwerk.
Alle opnamen, inclusief nabewerking, worden digitaal aangeleverd.
Prijsindicatie:
1 dagdeel 4 uur € 450*

2 dagdelen 8 uur € 775*
3 dagdelen 12 uur € 1200*
* Bedragen zijn exclusief btw en reiskosten.
Graag contact opnemen voor een vrijblijvende offerte.

naar boven